Νοέμβριος 2016

Μεσοθεραπεία

Αν και η μεσοθεραπεία αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση του πόνου, γρήγορα οι κοσμητικές της εφαρμογές επικράτησαν. Έτσι σήμερα χρησιμοποιείται για την ανανέωση του προσώπου, αλλά και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

διαβάστε περισσότερα

Περί κορέων... (κοριοί)

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται όλο και συχνότερα κρούσματα τσιμπημάτων από κοριούς. Ανευρίσκονται συχνότερα σε ξενοδοχεία, στρατώνες, καταφύγια αλλά και σε παλιά διαμερίσματα. Οι κοριοί είναι άπτερα έντομα που τρέφονται με αίμα.

διαβάστε περισσότερα

Δερματοσκόπηση σπίλων και λοιπών δερματικών βλαβών

Το δέρμα μας παρουσιάζει πολλών διαφορετικών ειδών σημάδια. Άλλα από αυτά υπάρχουν κατά την γέννηση και άλλα εμφανίζονται σταδικά με τα χρόνια. Τα περισσότερα είναι αβλαβή (καλοήθη), λίγα όμως είναι επικίνδυνα και θέλουν ιατρική υποστήριξη.

διαβάστε περισσότερα

Κολυμβητήριο και Υγιεινή

Η κολύμβηση αποτελεί μια προσφιλή, γυμναστική δραστηριότητα που μπορεί κάλλιστα να πραγματοποιηθεί τόσο σε φυσικό, όσο και σε τεχνητό περιβάλλον. Στην προκειμένη περίπτωση θα μας απασχολήσει το κολύμπι σε κολυμβητικές δεξαμενές.

διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της διατροφής στην Ακμή

Ο ρόλος της διατροφής στην εμφάνιση της ακμής υπήρξε για χρόνια διφορούμενος, Αρχικά ενοχοποιήθηκαν πλήθος τροφίμων όπως τα γαλακτοκομικά, η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, το χοιρινό, το αυγό, η τομάτα.

διαβάστε περισσότερα

Το δέρμα μας και η έκθεση στον ήλιο

Ο ήλιος είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Μας ζεσταίνει, μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία αλλά και βοηθά τον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D. Πλην όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο εγκυμονεί και κάποιους κινδύνους.

διαβάστε περισσότερα

Laser Fraxel

H τεχνολογία Laser FraxelR είναι μια νέα, μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης της γήρανσης της επιδερμίδας και διόρθωσης των ατελειών της. Προκαλεί ελάχιστη βλάβη του δέρματος με συνέπεια το άτομο να επανέρχεται γρήγορα στις δραστηριότητές του.

διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινά συμβάματα (τσούχτρες, κουνούπια, σκύλοι)

Η επαφή με τις τσούχτρες αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός. Προκαλείται εξάνθημα που παίρνει τη μορφή κυματοειδών γραμμών στο σημείο επαφής με τα πλοκάμια του θαλάσσιου οργανισμού. Παράλληλα παρατηρείται έντονος πόνος ή τσούξιμο τοπικά.

διαβάστε περισσότερα

Χειμώνας και Δέρμα

Το δέρμα μας είναι το πρώτο όργανο του σώματος που δέχεται τις επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Το ίδιο περιέχει αισθητήρες - υποδοχείς για το ζεστό, το κρύο, τον πόνο, την αφή. Επομένως είναι λογικό να υφίσταται τις μεταβολές του περιβάλλοντος.

διαβάστε περισσότερα

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Η εμφάνιση κάποιας βλάβης στο δέρμα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων ενδέχεται να σχετίζεται με αφροδίσιο νόσημα. Ονομάζουμε αφροδίσια τα νοσήματα που μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή. Κίνδυνος μόλυνσης δεν αντιμετωπίζουμε μόνο μετά από κολπικό αλλά και μετά από στοματικό ή πρωκτικό έρωτα.

διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

Όταν μιλάμε για τα σημάδια του γήρατος, το μυαλό μας συνήθως πηγαίνει σε αισθητικής φύσεως αλλοιώσεις του δέρματος. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά και ιατρικό.

διαβάστε περισσότερα
Θεοδόσιος Αλέστας - Αφροδισιολόγος / Δερματολόγος Αθήνα
© 2024 - All Rights Reserved.