Μεσοθεραπεία

Αν και η μεσοθεραπεία αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση του πόνου, γρήγορα οι κοσμητικές της εφαρμογές επικράτησαν. Έτσι σήμερα χρησιμοποιείται για την ανανέωση του προσώπου, αλλά και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το ζητούμενο στη μεσοθεραπεία είναι η αναστροφή του γηρασμένου δέρματος. Eίναι μία μη-επεμβατική μέθοδος της αισθητικής δερματολογίας που συνίσταται σε διαδοχικές διαδερμικές ενέσεις βιοδραστικών ουσιών όπως βιταμινών, ενζύμων, ορμονών, φυτικών εκχυλισμάτων και υαλουρονικού οξέος. Σκοπός της θεραπείας είναι η διέγερση του δέρματος μέσω ενεργοποίησης των ινοβλαστών, κυττάρων που παράγουν το κολλαγόνο. Επίσης στοχεύει στην ενυδάτωση και στην αύξηση του όγκου και της σφριγηλότητας του δέρματος μέσω της έγχυσης υαλουρονικού οξέος. Η προσθήκη αντιοξειδωτικών ουσιών φαίρεται ότι καταπολεμά την φωτογήρανση.

Ποιά άτομα θα πρέπει να αποφεύγουν τη μεσοθεραπεία: ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη· έγκυες και θηλάζουσες· ασθενείς με διαταραχές πήξης· ασθενείς με ιστορικό εγκεφαλικών, θρομβοεμβολικών επεισοδίων, καρδιακών αρρυθμιών· καρκινοπαθείς· χρόνια πάσχοντες· ασθενείς με καρδιακή ή νεφρική νόσο.

Η μεσοθεραπεία θεωρείται γενικά ασφαλής μέθοδος. Οι συχνότερα απαντώμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι η εμφάνιση οιδήματος και εκχυμώσεων, οι τοπικές λοιμώξεις, οι αλλεργικές αντιδράσεις στα συστατικά του ενέσιμου.

Επόμενο Άρθρο

Θεοδόσιος Αλέστας - Αφροδισιολόγος / Δερματολόγος Αθήνα
© 2024 - All Rights Reserved.