ΝΕΑ/ΑΡΘΡΑ

Xρησιμοποιώντας τα μικρόβια (probiotics) στην καταπολέμηση των δερματικών παθήσεων

     Τα κοινά μικρόβια του σώματος μας παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές παθήσεις του οργανισμού μας. Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για την χρήση των “καλών”μικροβίων (ευβιοτικά, probiotics) στην θεραπεία παθήσεων.

διαβάστε περισσότερα

Τελευταίας γενιάς LASER αποτρίχωσης ALEXANDRITE

     Ένα νέο μηχάνημα έρχεται να προστεθεί στο «οπλοστάσιο» του ιατρείου μας. Το laser Alexandrite MOVEO AΧ της κορυφαίας εταιρείας DEKA είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η επιστήμη στην αποτρίχωση.

διαβάστε περισσότερα

Η χρήση του PRP στο δέρμα

     Όταν αναφερόμαστε στο PRP στην ιατρική εννοούμε πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma). Αυτό παράγεται μετά απο κατάλληλη επεξεργασία του ίδιου του αίματος μας.

διαβάστε περισσότερα

Δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (fillers)

     Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα ακούμε για την ενέσιμη χρήση του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα για λόγους αντιγήρανσης. Τα ενέσιμα εμφυτεύματα όπως αποκαλούνται έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στις ηλικίες των 30, 40, 50 ετών.

διαβάστε περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά των παιδιών μας;

     Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πόσο συχνά πρέπει να λούζουν τα μαλλιά των παιδιών τους. Η συχνότητα του πλυσίματος εξαρτάται βασικά από 3 παράγοντες: τον τύπο της τρίχας, την ηλικία και τις δραστηριότητες του παιδιού.

διαβάστε περισσότερα
Θεοδόσιος Αλέστας - Αφροδισιολόγος / Δερματολόγος Αθήνα
© 2024 - All Rights Reserved.