Δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (fillers)

     Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα ακούμε για την ενέσιμη χρήση του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα για λόγους αντιγήρανσης. Τα ενέσιμα εμφυτεύματα όπως αποκαλούνται έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στις ηλικίες των 30, 40, 50 ετών. Τι τα κάνουν όμως τόσο αγαπητά μεταξύ των αισθητικών πράξεων;
     Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται στον οργανισμό μας, κυρίως στο δέρμα και στις αρθρώσεις. Το υαλουρονικό συγκρατεί το νερό με συνέπεια να δίνει όγκο και σφριγηλότητα στο δέρμα μας. Επίσης βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων.
     Λόγω αυτών των ιδιοτήτων του χρησιμοποιείται για να δίνει όγκο στο δέρμα, να γεμίζει τις ρυτίδες και τις αβαθείς ουλές. Είναι μια προσιτή οικονομικά λύση για την αναζωογόνηση και την αναδόμηση του προσώπου και των άκρων χεριών. Είναι μια διαδικασία που γίνεται εύκολα στο ιατρείο, στην διάρκεια μιας ημέρας, χωρίς να περιορίζει τον ασθενή και με ελάχιστες παρενέργειες. Το σημαντικότερο είναι ότι το άτομο επιστρέφει στις δραστηριότητες του, με μια φυσική εμφάνιση, χωρίς να κινήσει τις υποψίες του περίγυρου του. Τα αποτελέσματα κρατούν πολλούς μήνες. 
     Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 
- διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου
- αύξηση του όγκου στα μάγουλα, στα χείλη, στο πηγούνι, στο σαγόνι
- βελτίωση της υφής και του όγκου κάτω απο τα μάτια
- διόρθωση της κυρτότητας της μύτης
- διόρθωση των αβαθών ουλών της ακμής
- αποκατάσταση των ρυτιδιασμένων άκρων στα χέρια.
 

Θεοδόσιος Αλέστας - Αφροδισιολόγος / Δερματολόγος Αθήνα
© 2024 - All Rights Reserved.