ΝΕΑ/ΑΡΘΡΑ

Πρόβλημα υπερβολικής εφίδρωσης;

     Η εκσεσημασμένη έκκριση ιδρώτα ονομάζεται υπεριδρωσία. Κατά βάθος η εφίδρωση είναι ένας μηχανισμός ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος. Η αποβολή του ιδρώτα μεταφέρει θερμότητα από το εσωτερικό του οργανισμού στο εξωτερικό περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα

Οι Ιοί των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV)

Οι ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses) αποτελούν μια μεγάλη οικόγένεια ιών που προσβάλουν πολύ συχνά τον ανθρώπινο οργανισμό και μάλιστα το δέρμα ή τους παρακείμενους βλεννογόνους (στόμα, γεννητικά όργανα).

διαβάστε περισσότερα

Κνίδωση

Η κνίδωση είναι μια «αλλεργική» κατάσταση που προσβάλει πολύ συχνά τον άνθρωπο. Είναι από τα πρώτα αίτια οξείας προσφυγής του ασθενούς στον δερματολόγο. Ανάλογα το πόσο διαρκεί μπορεί να χωριστεί σε οξεία ή χρόνια. Οξεία ονομάζουμε την κνίδωση που διαρκεί μέχρι έξι εβδομάδες.

διαβάστε περισσότερα

Η χρήση του «Solarium» είναι καρκινογόνος!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κήρυξε την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, όπως την χρήση του «Solarium» εντελώς κακρινογόνο. Η επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε και επίσημα την από χρόνια επιστημονική θέση ότι η έκθεση στην ακτινοβολία του «Solarium» είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία.

διαβάστε περισσότερα
Θεοδόσιος Αλέστας - Αφροδισιολόγος / Δερματολόγος Αθήνα
© 2018 - All Rights Reserved.